Hledá se jméno

Děláme na jednom projektu, jehož obrysy jsou už načrtnuté a zčásti vybudované, jen mu zaboha nemůžeme vymyslet hezké jméno. Chtěl bych proto zkusit, jestli mezi vámi nebude někdo šikovnější a nápaditější než my – moc by nám to pomohlo.

Projekt je pro lidi, kteří mají dva a více počítačů a zápasí s tím, že když mají všude stejné nebo podobné aplikace (Office, Visual Studio, cokoliv), musí nastavení těchto aplikací udržovat manuálně (např. stejnou změnu konfigurace udělat na pracovním PC a cestovním notebooku, což je drobný, ale nepřetržitý oser). Taky je typický problém dostat aplikace do stejného stavu např. po reinstalaci počítače. Naše služba by měla fungovat trochu jako DropBox, jen místo souborů bude synchronizovat, zálohovat a verzovat konfigurace aplikací. Služba má celou řadu dalších detailů, ale pro základní představu by to mohlo stačit – kdyžtak si upřesnění vyžádejte v komentářích, rád zodpovím.

Pro tuto věc hledáme jméno a mám pár základních požadavků:

  • Jméno by nemělo být úplně umělé (náhodná změť znaků), naopak by aspoň trochu mělo evokovat, co ta služba dělá. “DropBox” je dobrým příkladem jména, které se mi líbí. V našem případě jsou klíčová slova něco jako konfigurace, synchronizace, stejné prostředí a podobně (samozřejmě v angličtině), ale fantazii se meze nekladou.
  • Ideálně by jméno mělo být “rozumně unikátní”. Doménoví squatteři mají dneska zabranou skoro každou kratší doménu a není problém se spokojit s něčím jako “get.com”, důležité je, aby Google search potenciálně (po spuštění služby) vrátil zvolené jméno na prvním místě, tj. není dobré být v konfliktu s nějakou už zavedenou značkou.
  • Délka dvě až tři slabiky, výjimečně čtyři.

Pokud vás napadne něco schopného, napište mi prosím návrh jména do formuláře níže, ne do komentářů. Pokud nějaký návrh vybereme, autorovi slibuju flašu něčeho dobrého a osobní vřelé poděkování.

Mimochodem, pokud máte k obsahu projektu jakékoliv dotazy nebo komentáře, rád je uslyším, případně zodpovím. Hodilo by se vám osobně něco takového?

Pro jistotu link na formulář, pokud by nefungovat embed: formulář.

10 thoughts on “Hledá se jméno
  1. AppConSyn, neboli ACS ;-) Asi nejvic unikatni pri zachovani kratkosti a vystiznosti, nebo Syncapiz, ci Syncapizer, pokud je libo neco vice ulitleho :-)

  2. Takže popis služby by vystihovala třeba slova App(s) a Sync? Takových názvů je samozřejmě hodně, napadl mě z toho “vtipný” pun Appsinthe, ale to je koukám taky hodně profláklé (gramaticky nesprávné Appsinth už méně, s tím by se možná dalo něco dělat). Každopádně ultimátní nápad nemám, tak jen přihazuji v rámci brainstormingu pro další ;)

    Jinak jo, takovouhle službu bych taky užil a ideálně ještě ve spojení se službou na zjišťování a udržování aktuálních verzí programů s možností automatické aktualizace (napr. Secunia PSI a další).

  3. Jo, zrovna “oneconf” me napadnul. Vypada to ze i domena je volna.

  4. Ahoj kluci. Pěkný nápad, to je aplikačka přesně pro mě. Nechce se mi pořád dokola si nastavovat profily. Tak držím pěsti. A tady malý námět:

    twinsyn.com – je to volné a jde to pěkně na jazyk.

    Ať se to podaří.

    Luk

  5. Borku velmi sa tesim na tento projekt. Prave v tomto obdobi toto presne riesim – mam dva pocitace a potrebujem si medzi nimi synchronizovat nastavenia programov.
    Zcasti som to vyriesil pomocou github, kde mam takzvane .dotfiles, ale aj napr. config pre Sublime Text. Browseri mam potom presynchronizovane pomocou sluzieb, ktore su na to urcene.
    Na synchronizaciu instalaciek softu a inych assetov som zacal pouzivat BittorentSync, zatial to vypada dobre – nema limit na data ako Dropbox.
    Stale vsak vymyslam ako synchronizovat napr. nastavenia PHPStorm/RubyMine – tie ukladaju nastavenia do binarneho blobu, takze git na to nie je najvhodnejsi.

    Co sa tyka hladania nazvu – otvor katalog Ikea, najlepsie sekcia textil a nieco hadam najdes.

  6. Díky všem za tipy, právě je procházím.

    srigi: Taky jsem něco takového hledal, ale nenašel, tak to zkoušíme naimplementovat. Není to úplně sranda, ale snad se to povede.

Blog byl staticky vyexportován, nové komentáře již nelze přidávat.